62-ма премериха сили в Шах фест Симитли 2022 г. 

09 октомври 2022 09:49   2 коментара   6265 прочита


 

62-ма шахматисти от цялата страна взеха участие в Шах фест Симитли 2022 година, организиран от Антон Владимиров и Община Симитли. Началото на надпреварата даде кметът Апостол Апостолов с направата на първи ход. Състезанието проследи и председателят на Общински съвет - Симитли Вилимир Александров. 

 

Кметът Апостолов поздрави участниците във феста и обеща провеждането на това събитие да стане традиционно за Община Симитли. Пред състезателите той припомни, че за последно е организирал турни по шах в Симитли на 10 ноември 1989 г., когато от власт е бил свален Тодор Живков. Тогава Апостолов е бил председател на дружеството Септември (Симитли). 

Кметът се пошегува с шахматистите да внимават и те да не направят някой държавен преврат. И още нещо любопитно - сред участниците в турнира бе бившият национал по футбол Йордан Стойков - Бумбо, който е най - добрия футболист сред шахматистите. 

 

Съдия на турнира бе Георги Бедников, който има категория за международен съдия по шах мат. А ето и крайното класиране - Първо място за Първан Аспарухов от Перник; На второ място се класира Петър Савов от Дупница; Трети остана Цецко Тодоров от София. 

 

Наградите на победителите връчи лично председателят на ОбС Вилимир Александров. 
 


Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
09 Октомври 2022 21:00 | караваната на Кончето
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Поли и шах требвало Стефчо да дръпне една реч и ке ги матира сите


10 Октомври 2022 08:08 | ВилиМор
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ех тоя Тодор Живков не ти излиза от главата. Дай да ти сложим пак портрета му в кабинета . Или вече си демократ, но ние знаем, че си трето поколение комунист.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар